Trei documentare Aristoteles Workshop, pe 17 august, la Grădina cu filme

Trei documentare marca Aristoteles Workshop, din trei ediții diferite, pot fi vizionate în București, la Grădina cu filme – Cinema & More, miercuri, 17 august, cu doar o săptămână înainte de startul ediției a XI-a atelierului de film documentar, care se va desfășura în satul Șurdești, din Maramureș, între 23 august și 24 septembrie.

Cele trei filme au fost alese de Dan Nuțu, inițiatorul Aristoteles Workshop, care va fi prezent pentru o discuție cu publicul la final, împreună cu Alina Manolache, regizoarea filmului Sfârșitul verii și Radu Gorgos, directorul de imagine al filmului Gutuiul japonez. Proiecția se va desfășura în cadrul programului special dedicat filmului românesc, organizat de criticul de film Ileana Bârsan, la Grădina cu filme – Cinema & More.

Filmele proiectate miercuri, 17 august, la Grădina cu filme – Cinema & More, începând cu ora 21.00, vor fi:

Căutare, câștigătorul Marelui Premiu pentru cel mai curajos scurt-metraj în competiția Quinzane des Realisateurs a Festivalului de Film Cannes, 2010. Documentarul a fost filmat în cadrul celei de-a IV-a ediții a Aristoteles Workshop, în Sibiel, de echipa formată din regizorul Ionuț Pițurescu, editorul Bogdan Palici și Adriana Dunin la cameră.

Într-o lume a plasticului și a reciclării. Doi prieteni, dogari nomazi cu un ritm de viață aparte, pricepuți la lucruri de care nu prea mai e nevoie, fără bunuri împovărătoare, nici măcar un ceas, își găsesc timp să caute sensuri. Sau lipsa lor. În această existență marginală, care l-ar entuziasma pe Zola, prietenia lor pare a rezista într-o zonă atemporală.

Gutuiul Japonez a câştigat Premiul special al juriului la ediţia a VI-a Aristoteles Workshop, Marele Premiu la FFEST Cluj Napoca 2011, şi la Timishort ISFF 2012. Documentarul a fost filmat în Vama, Bucovina, de echipa formată din regizoarea Mara Trifu, cu Radu Gorgos la cameră, Paula Onet editor şi Biljana Dolevska producţie.

(0 View)

Un Share?
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Share On Pinterest
Share On Reddit