Top Forbes. 20 cel mai bine plătiți actori ai anului. …

Lista Forbes a celor mai bine plătiţi actori ai lui 2016 scoate la iveală – prin comparație cu încasările filmelor în care joacă actorii din clasament – o sumă de probleme la Hollywood, dar și studioul care a evitat cel mai abil tentația de a distribui staruri de categorie A.

Disney probabil va demonta sistemul starurilor de la Hollywood, comentează The Guardian într-un studiu. Numărul mic de actori din Top 20 Forbes distribuiți în producţii Disney sugerează acest fapt. Cum altfel s-ar putea ca Ben Affleck (Batman vs. Superman: Dawn of Justice, Suicide Squad) este pe locul 6 al listei Forbes, cu nu mai puţin de 43 de milioane de dolari, în timp ce Harrison Ford, cu Star Wars: The Force Awakens, este abia pe locul 20 cu încasări de 15 milioane? Strategie greşită? Idei îmbătrânite despre ce înseamnă să fii star? Toate sunt posibile, dar niciuna plauzibilă.

După opinia Variety, filmul cu supereroi Dawn of Justice care de-abia a depăşit investiția, deşi a avut încasări globale de 872 milioane de dolari, a avut strategia greșită. The Force Awakens este pe locul trei ca încasări în întreaga istorie a cinematografului, cu 2,066 miliarde de dolari. Ce s-a întâmplat? Poate că răspunsul stă într-o bizară anomalie: actorii Disney nu sunt actori din Top 20. Şi din producţiile Marvel, devenită subsidiară Disney, numai doi actori sunt în Top 10. Din distribuţia lui Star Wars, Harrison Ford este singurul actor care a ajuns în top 20, şi asta la limită. Oare studiourile Disney nu mai fac faţă concurenţei de la Universal şi 20th Century Fox, care plătesc mai bine starurile? Adevărul pare să fie mai degrabă opusul. Disney a înțeles că publicul pare să fie interesat de o poveste puternică, şi mai puţin de protagonişti celebri.

< class="widget-highlighted">

Top Forbes. 20 cel mai bine plătiți actori ai anului

1. Dwayne „The Rock” Johnson – 64,5 milioane de dolari, din filmele Central Intelligence, Fast 8 și viitorul Baywatch (cei 64,5 milioane de dolari înseamnă dublu față de încasările sale din 2015)
2. Jackie Chan – 61 de ilioane de dolari (a făcut banii cu filmele din China)
3. Matt Damon – 55 de miliaone de dolari (preponderent în urma succesului filmului Marțianul. În 2016 și-a mărit practic încasările cu 120%)
4. Tom Cruise  – 53 de milioane de dolari
5. Johnny Depp – 48 de milioane de dolari

6. Ben Affleck – 43 de milioane
7.Vin Diesel – 35 milioane de dolari
8. Shah Rukh Khan – 33 milioane dolari
8. Robert Downey Jr. – 33 milioane dolari
9. Akshay Kumar – 31,5 milioane dolari
9. Brad Pitt – 31,5 milioane
12. Adam Sandler – 30 de milioane de dolari
13. Mark Wahlberg – 30 de milioane de dolari
14. Salman Khan – 28,5 milioane de dolari (filmul Bajrangi Bhaijaan a fost un succes)
15. Leonardo Di Caprio – 27 milioane dolari
16. Chris Pratt – 26 milioane de dolari (la cei 37 de ani ai săi, e cel mai tânăr actor din listă. Cei 12 milioane avans pentru SF-ul Passengers au intrat în calculul Forbes)
17. Will Smith – 20,5 milioane (Concussion nu i-a adus binemeritata noinalizare la Oscar, dar Suicide Squad i-a ridicat veniturile)
18. Amitabh Bachchan – 20 de milioane (vajnicul star bollywoodian în vârstă de 73 de ani a apărut în patru filme în perioada analizată de Forbes. Actorul are peste 150 de filme în cariera lui de cinci decade)
19. Matthew McConaughey – 18 milioane
20. Harrison Ford – 15 milioane de dolari (datorită întoarcerii ca Han Solo în Star Wars 7)

(20 View)

Un Share?
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Share On Pinterest
Share On Reddit