Star Trek Beyond, spectacol vizual

Star Trek Beyond rulează în premieră în cinematografele noastre, cu o nava Enterprise în acelaşi format pe care eram obişnuiţi să-l vedem serile pe micile noastre ecrane, invitându-ne la o nouă călătorie „unde niciun om nu a mai ajuns până acum”, în explorarea a noi lumi și noi civilizații. Al treilea film al noii serii se revendică, însă, mai degrabă de la producții precum Transformers decât de la ceea ce franciza SF reprezenta. Asta înseamnă un câștig la capitolul spectaculozitate, dar dezamăgirea fanilor veterani ai seriei Star Trek.

Star Trek Beyond e un echilibru între plusuri și minusuri. Cel puțin o secvență de luptă în spațiu îți taie răsuflarea odată ce o vezi pe marele ecran, iar confruntările corp la corp au multe idei originale. Pe de altă parte, „găurile negre” din scenariu nu pot fi ușor trecute cu vederea. Începând cu punctul declanșator al poveștii.

Echipajul se aruncă din primul moment într-o capcană sigură, cu o naivitate greu de acceptat la respectivul nivel. Pe de altă parte, cine – în afară de realizatorii Star Trek Beyond – ar da o navă precum Enterprise pe mâna unui personaj atât de tânăr precum Chris Pine? Cel mult îi poți da un elicopter. Nici Iulius Cezar nu avea, la 30 de ani, decât câțiva soldați în subordine. Alegerea lui Chris Pine ca protagnist probabil ni se pare așa de neinspirată și pentru că actorul joacă destul de stângaci și nesigur. Nu inspiră deloc autoritatea și maturitatea pe care personajul lui ar trebui să le aibă… Nemaivorbind că urmează să fie învestit viceamiral al Federației…

(1 View)

Un Share?
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Share On Pinterest
Share On Reddit