„Profesorul de vioară” în presa internațională: un film cu conștiință, pentru …Profesorul de vioară, ultimul film al multi-premiatului regizor brazilian Sergio Machado, intră în cinematografele din România pe 19 august, însoțit de cronici și povești de la filmare în marile publicații ale lumii. Profesorul de vioară spune povestea lui Laerte, un violonist talentat care se vede nevoit să se întrețină dând lecții de muzică adolescenților dintr-o școală publică din Heliopolis, cea mai mare favelă din Sao Paolo, un loc guvernat de sărăcie și violență.

„Filmul lui Sergio Machado se înscrie într-o formulă ușor recognoscibilă. Din fericire, regizorul îmbogățește narațiunea cu un plus de culoare locală și tensiune, totul pe o coloană sonoră vie care combină muzica clasică cu ritmurile de favelă. Toate astea, plus surpriza unui final fericit, fac din Profesorul de vioară un film pe placul publicului”, scrie publicația americană „Variety”.

“Violența și diferențele sociale sunt subiecte cheie în filmele braziliene. Filme ca Orașul Zeilor (2002), Carandiru (2003) sau Tropa de Elite (2007) au arătat lumii cicatricile noastre. Atunci când am fost invitat să regizez Profesorul de vioară, am știut cât de important este să dau o voce celor care caută alte căi de a rezolva aceste probleme”, spune regizorul.

Scenariul filmului Profesorul de vioară este inspirat din povestea Institutului Baccarelli, unul dintre cele mai de success proiecte de incluziune socială din Brazilia, care încearcă să ofere copiilor un refugiu de la viețile lor haotice și periculoase. Totul a început în 1996, după ce un incendiu a distrus o parte din Heliopolis, a doua cea mai mare favelă din America Latină. Mișcat de acestă tragedie, dirijorul Silvio Baccarelli a început să predea muzică clasică tinerilor din favelă.

(54 View)

Un Share?
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Share On Pinterest
Share On Reddit