Premierele săptămânii 19-25 august 2016

Cinci premiere ne aşteaptă pe marile ecrane, într-un weekend care pare să mulţumească mai toate gusturile. Este una dintre acele săptămâni în care ghicirea campionului la box office pare imposibilă, dar de multe ori săptămânile cu mai mulţi favoriţi înseamnă că putem merge de mai multe ori la cinema. Iată mai jos recomandările noastre.

Pete’s Dragon/Pete şi dragonul
Faptul că acest film 3D este adus pe ecrane exclusiv în versiune dublată arată că publicul-ţintă este format mai ales din copii. O ocazie foarte bună pentru a petrece timp la cinema în familie, filmul lui David Lowery arată că producătorii nu au precupeţit niciun cent pentru efecte speciale cât mai spectaculoase, iar povestea ar putea să-i emoţioneze atât pe cei mari, cât şi pe cei mici. Când Grace (Bryce Dallas Howard) şi Jack (Wes Bentley) îl găsesc pe micul Pete în pădure ei presupun că de şase ani puştiul a supravieţuit singur în mijlocul naturii ostile. Dar curând vor afla că adevărul e puţin mai complex decât atât, iar filmul va ajunge să pună în contrast lumea civilizată cu misterele, magia şi sălbăticia naturii.

War Dogs: tipii cu arme
Un film care le-ar putea rămâne românilor în memorie şi pentru că o parte semnificativă din scene au fost filmate la noi în ţară cu actori români precum Gabriel Spahiu în roluri consistente. Cu un subiect similar superhitului Lupul de pe Wall Street (295.000 de spectatori în 2014), Tipii cu arme arată ce se întâmplă atunci când doi tineri de 20 şi ceva de ani găsesc o chichiţă în sistemul de aprovizionare a armatei SUA cu arme de foc. Filmul lui Todd Phillips suferă din cauza lungimii, dar nu-i lipsesc umorul şi momentele tensionate, chiar dacă i-ar putea surprinde pe unii spectatori cu abordarea amorală a modului în care se poartă războaiele în acest moment.

Ben-Hur
Un film care poate ar fi beneficiat de mai multă atenţie în perioada sărbătorilor de Paşti, Ben-Hur spune povestea eroului titular, un prinţ evreu trădat de un apropiat şi ajuns sclav pe galerele romane. Timur Bekmambetov (Wanted) îşi foloseşte excelentul simţ vizual pentru a revitaliza această poveste atât de cunoscută, iar rezultatul i-a nedumerit pe criticii americani. În rolul titular îl vedem pe Jack Huston, un actor de care cu siguranţă vom mai auzi, în timp ce rolul negativ, cel al trădătorului Messala, este jucat de Toby Kebbell, specialistul interpretărilor motion capture (Durotan din Warcraft, Koba din Planeta maimuţelor) văzut în carne şi oase în rolul antagonistului Victor van Doom din Fantastic 4.

(9 View)

Un Share?
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Share On Pinterest
Share On Reddit