Mia cea posedată demonic din Evil Dead, din nou victimă în Omul din întuneric

Omul din întuneric îl reunește pe Fede Alvarez cu actrița Jane Levy, a cărei abordare de neuitat ca Mia cea posedată demonic din Evil Dead a inspirat în jurul lumii tatuaje cu imaginea personajului însângerat. „Acesta este un personaj complet diferit la unele nivele, dar este clar că Rocky are ceva în comun cu Mia”, spune Alvarez. „Este o luptătoare, cu siguranță. Are ca scop obținerea acelor bani și n-o va opri nimic. Dar Orbul trage în partea opusă cu aceeași hotărâre extraordinară”.

Hotărâtă să fugă de la mama sa denaturată și să-și salveze sora mai mică de la existența fără nicio perspectivă care pare inevitabilă pentru amândouă, Rocky va face orice pentru a reuși.

Levy a fost prima opțiune a regizorului pentru acest rol încă de la început, dar inițial a părut că nu va fi disponibilă pentru filmări. „Am trecut printr-un proces îndelungat, încercând să găsim fata potrivită”, spune Alvarez. „Nimeni nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor noastre. Și brusc Jane a devenit disponibilă și totul a intrat în normal”.

După Evil Dead, Levy spune că a decis că s-a terminat cu filmele horror-thriller. „Dar iată-mă aici, și asta datorită lui Fede. Este regizorul perfect pentru a aduce povestea la viață și a face din ea mai mult decât un film de gen. Are un sentiment epic, mitologic pentru mine. A fost crescut într-un fel în care numai Fede poate fi. Acest film îmi amintește de un roman grafic în multe moduri. Paleta este într-adevăr frumoasă – gri cu pete de culoare”.

Chiar dacă provocările fizice extreme cu care s-a confruntat Levy în Evil Dead – inclusiv îngroparea de vie – nu s-au repetat în acest film, regizorul Alvarez a supus-o totuși zilnic la încercări dure.

„Jane a fost o sportivă grozavă, care n-a spus nu niciodată la nimic”.

Pentru a fugi de la mama ei, Rocky a început să comită furturi mărunte împreună cu prietenii ei Alex și Money. „O fac parțial pentru emoție, dar în principal pentru că nu au bani”, spune Levy. „Au început furând orice lucruri mărunte pe care le găseau, dar apoi au auzit că Orbul are o mulțime de bani. Dacă pot pune mâna pe acei bani, pot pleca din Detroit”.

Alvarez, spune ea, a creat patru personaje care subminează ideea de băieții buni contra băieților răi, răsturnând așteptările superficiale. „Te atașezi de Rocky, chiar dacă face ceva dezonorant”, spune Levy. „A fost o provocare s-o facă plăcută, dar Fede a creat personaje arhetipale care sunt oglinzi complexe ale umanității. În această situație, Alex este creierul, Money este călăuzitorul iar Rocky este sufletul, așa încât te poți atașa de ea”.

Chiar dacă provocările fizice extreme cu care s-a confruntat Levy în Evil Dead – inclusiv îngroparea de vie – nu s-au repetat în acest film, Alvarez a supus-o totuși zilnic la încercări dure. „Jane a fost o sportivă grozavă, care n-a spus nu niciodată la nimic”, spune el. „De fapt, cere întotdeauna mai mult”.

Actrița admite că-i plac rolurile fizice. „Pentru mine, mișcarea în filme este esențială pentru a spune povestea. Dacă pot să răspund doar cu ochii sau cu o expresie sau prin limbajul corpului, spun mult mai mult decât în cuvinte”.

A existat o provocare de care s-ar fi putut lipsi, oricum. Rocky trebuie să se confrunte cu un Rottweiler uriaș, câinele amenințător de atac al Orbului. Antrenat să atace geanta plină cu bani a lui Rocky, câinele a fost mult mai descurajant decât a anticipat. „Chiar a părut că-l scapă. Proprietarul, un maghiar uriaș, a ținut câinele în spate, dar m-am tot gândit, mă va mânca chiar acum?”

< class="widget-box-left">

Adversarul celor trei prieteni, cunoscut doar ca Orbul, este un veteran de război care și-a pierdut vederea când a fost rănit în timpul primului Război din Golf.

Soția a murit la puțin timp după reîntoarcerea sa în State și unicul său copil a fost lovit de un șofer neatent.

De atunci a devenit un pustnic, singurul locuitor rămas pe strada sa abandonată..

Prietenul lui Rocky, Alex, jucat de Dylan Minnette, ordonă furturile mărunte ale grupului, furând chei și coduri de alarmă de la tatăl său care este agent de securitate pentru o serie de spargeri. El formulează și aplică un set de reguli stricte pentru furturi: nu iau numerar și articole de valoare mare pentru a evita acuzarea de furt mare. Telefoanele mobile, bijuteriile și alte obiecte asigurabile constituie un joc corect, deoarece victimele pot fi despăgubite pentru pierderi. Dar cei 300.000 de dolari în numerar ai Orbului, despre care au aflat, sunt prea tentanți chiar și pentru Alex.

„Este un personaj foarte complicat, ușor conflictual”, spune Alvarez. „Alex fură pentru a strânge bani suficienți pentru a merge la facultatea de drept. Într-un fel, face rău pentru a putea să facă bine în viitor. De asemenea, va face orice pentru a fi mai aproape de Rocky, care nu pare să conștientizeze că este îndrăgostit de ea”.

Minnette a fost primul pentru a fi distribuit în film. Un fost copil actor, are 18 ani, ca și personajul său. Atunci când a pășit în sesiunea de casting, Alvarez a știut imediat că l-a găsit pe Alex. „A fost prima dată în viața mea când s-a întâmplat așa ceva”, spune regizorul. „Modul în care este Dylan, modul în care vorbește și modul în care se comportă a fost exact ce am avut în minte pentru personaj.”

Un fan convins atât al Evil Dead cât și al filmului de scurtmetraj al lui Alvarez, Panic Attack, Minnette a sărit la oportunitatea de a lucra cu regizorul. „Pe baza activității sale anterioare, am știut că va fi într-adevăr special”, spune el. „Este un thriller intens, întunecat, dar și un film elegant, stilat. Merge în unele locuri într-adevăr întunecate și complexe, dar Fede nu caută doar sânge. Acesta are mult mai multă substanță decât atât. Se asigură că-ți pasă de aceste personaje”.

(33 View)

Un Share?
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Share On Pinterest
Share On Reddit