Începe cea de-a șaptea ediție a an Film Festival: filme balcanice, artă culinară, …











Sâmbătă, 20 august, începe cea de-a șaptea ediție a an Film Festival, singurul festival de film balcanic din România. Timp de două zile, sâmbătă și duminică, 20 și 21 august, vor avea loc proiecții de film în Craiova (în aer liber în Centrul Vechi și la Cinema Inspire), după care evenimentul va continua în Portul Cultural Cetate până pe 28 august.

“Este al patrulea an în care Primăria Municipiului Craiova se implică în organizarea acestui festival. Până acum am avut, și sunt convins că și de acum încolo vom avea parte de experiențe plăcute în cadrul an Film Festival, care aduce un semnificativ beneficiu de imagine municipiului Craiova”, a declarat Ionuț Pârvulescu, reprezentantul Primăriei Craiova la conferința de presă care a avut loc vineri, 19 august.

Din programul an Film Festival, a cărui temă este anul acesta “Povești urbane din Balcani”, fac parte 10 filme de lungmetraj, 26 de scurtmetraje balcanice și 3 filme de mediumetraj.

“O parte ilustrează tema de anul acesta, mai ales lungmetrajele, acesta fiind motivul pentru care avem și filme mai vechi, dar inedite pentru publicul românesc, în timp scurtmetrajele sunt selectate pe criteriul noutății și al valorii”, spune Marian Țuțui, directorul artistic al festivalului.

Deschiderea oficială a evenimentului are loc sâmbătă, ora 21.30, cu Moarte în Sarajevo/ Death in Sarajevo, ultimul film al lui Denis Tanović, filmul câștigător al trofeului Ursul de Argint și al premiului FIPRESCI la Berlinale 2016.

Duminică, de la aceeași oră, va rula filmul Parada, care va fi reluat marți în Portul Cultural Cetate, în prezența regizorului Srjdan Dragojević, unul dintre invitații festivalului. Parada aduce în atenția publicului două subiecte sensibile din acest colț al Europei: drepturile homosexualilor și implicit homofobia balcanică.

Printre invitații festivalului se numără: Adina Dulcu, prezentă în programul an FF cu scurtmetrajul Rețea indisponibilă, Agron Domi, directorul festivalului de film de la Tirana, Lidja Mokovska (Mama), Ivan Bakač (Our Skin Is Going to Gray), Neritan Zinxhiria (Mușețel), Olimpia Melinte (București Non-Stop), Raluca Răcean Gorgos (4 ½ simțuri), Ștefan Zaharia (Ofițer), Tudor Botezatu (De Sfeștanie).

(2 View)

Un Share?
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Share On Pinterest
Share On Reddit