Eveniment. Park Chan-Wook, invitatul special al Festivalului Internațional de Film Independent …

Regizorul coreean Park Chan-wook va primi anul acesta Trofeul ANONIMUL pentru contribuția sa la frumusețea cinematografiei universale, luni, 8 august în cadrul Galei de Deschidere a Festivalului.

Gala va fi urmată de proiecția în premieră în România a celui mai recent film al său, Agassi/The Handmaiden, inclus în Competiția Oficială la Cannes 2016. Filmul va fi proiectat în prezența regizorului, a actriței Kim Hae-sook (The Handmaiden, Thirst) și a producătorului Wonjo Jeong (Stoker, Snowpiercer- regia Bong Joon-ho).

Născut în 1963 în Seoul, Park Chan-wook a studiat Filosofia la Universitatea Sogang și a intenționat să devină critic de artă. Pasul spre regia de film l-a făcut după ce a văzut filmul Vertigo al lui Alfred Hitchcock.

Filmul Joint Security Area (2000) a fost primul său succes atât de box-office, cât și de critică. Au urmat Sympathy For Mr. Vengeance (2002), Oldboy (2003) și Lady Vengeance (2005), care i-au adus regizorului coreean recunoașterea internațională, un enorm succes de public și mai ales un prim premiu la Festivalul de la Cannes- Marele Premiu al Juriului pentru Oldboy în anul 2004.

Au urmat I’m A Cyborg But That’s OK (2006), câștigător al Premiului Alfred Bauer la Berlinale 2007, un al doilea premiu la Cannes – Premiul Juriului – pentru Thirst în 2009 și un prim film în limba engleză în 2013 – Stoker cu Mia Wasikowska și Nicole Kidman în rolurile principale.

Agassi/The Handmaiden, inspirat de romanul Fingersmith al scriitoarei britanice Sarah Waters, este plasat în Coreea anilor 1930, în perioada ocupației japoneze. O fată nouă- Sookee este angajată în serviciul unei moștenitoare japoneze – Hideko, care trăiește o viață retrasă pe o proprietate extinsă din mediul rural cu unchiul ei extrem de dominant – Kouzuki. Fata păstrează însă un secret: este o hoață de buzunare recrutată de un șarlatan care se dă drept conte japonez pentru a-l ajuta să o seducă pe moștenitoare. Planul funcționează până în momentul în care Sookee și Hideko își descoperă sentimente neașteptate.

(0 View)

Un Share?
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Share On Pinterest
Share On Reddit